Welke massage past bij mij ?

Deze vraag wordt vaak gesteld. Dit is heel persoonlijk en afhankelijk van de situatie en je behoeften. 

Er komen jaarlijks technieken bij en soms lijken ze op elkaar.  We beschrijven op onze website alleen de meest gebruikte technieken. Dit is dus geen compleet overzicht van de vele soorten massages die er bestaan maar wel de hoofdstromingen. Dit doen we bewust omdat kiezen anders een hele klus kan worden. En je wilt graag ontspannen, toch?

De meeste mensen laten zich om een van deze 2 redenen masseren:
  1. Voor de ontspanning. Je wil even uit de waan van de dag stappen, je hoofd leeg maken en je spieren soepel houden.
  2. Om een klacht te laten behandelen. Je hebt fysieke of mentale klachten waarbij een massage verlichting kan brengen. Denk aan hoofdpijn, stijve spieren, blessures, slaapproblemen, oververmoeidheid etc. 
Persoonlijke voorkeuren
Je kunt een voorkeur hebben voor een stevige behandeling (bindweefsel massage) of juist een rustige ontspannende massage. Bij sommige massages worden geurende oliën gebruikt (Ayurveda en Lomi Lomi) of juist geen olie maar wordt er over de kleding geen behandeld (Shiatsu en Thaise Yoga massage). 

Misschien wil je op kantoor de werkdruk van je schouders laten halen (stoelmassage) of juist bij je thuis (Massage aan huis). Je kunt ook samen een Duo massage boeken, dat is genieten voor 2! En natuurlijk zijn er mensen die een voorkeur hebben voor een mannelijke of vrouwelijke masseur. Uit ervaring of geloofsovertuiging.

Alle massage behandelingen hebben een ontspannend effect. Wanneer lichaam en geest ontspannen zijn is het mogelijk om te profiteren van eerder genoemde effecten. Het resultaat is vaak dat hiermee klachten verminderen of verdwijnen. Puur door de afname van stress en stijve spieren kan het lichaam beter herstellen. Denk aan Wellness massage, Hotstone massage of Holistische massage.

Er zijn enkele massage technieken doe vooral op klachten gericht zijn. Deze kunnen zich fysiek, mentaal of emotioneel uiten. Ze werken zeker ook ontspannend als bij-effect maar zijn ontwikkeld om je klacht effectief te behandelen. Denk aan Shiatsu, Sportmassage, Voetreflex of Triggerpoint massage.