Cursus Voetmassage

Datum: 31 oktober 2021
Tijd: 09:30 uur
Organisator: OMB Academie: Massage Opleiding Cursus Workshops
Adres: Prins Hendrikplein 1
Postcode: 2518 JA
Plaats: Den Haag
Omschrijving:
Afbeelding Wil je leren hoe je een goede voetenmassage geeft?
* Je bent pedicure en wilt als extra service voetenmassage geven aan je cliënten?
* Wil je voetmassage in de zorg leren om patiënten een fijne ervaring te laten ervaren?
* Ben je nieuwsgierig naar voetreflex therapie en wil je hier over leren?
* Wil je tijdens een wandelvierdaagse of een ander evenement voeten masseren?

Dan is de cursus voetmassage de perfecte cursus voor jou!

Tijdens de cursus leer je twintig verschillende technieken, waarmee je een ontspannen voetmassage leert geven. Ook zijn er een aantal technieken uit de voetreflex, waar je ook theorie over krijgt. Naast de technieken krijg je informatie over anatomie, contra-indicaties (wanneer mag je niet masseren), hygiëne bij voetmassage, je werkhouding en nog veel meer.

Je start deze cursus voetenmassage met online lessen. In je eigen tempo kan je alle theorie over voetmassage tot je nemen. Dit is geen droge materie waar je uren op moet studeren, maar de onderwerpen worden luchtig en per onderwerp behandeld. Een handleiding kan je hier ook downloaden.

Aansluitend kan je kiezen om de technieken te leren aan de hand van instructievideo’s. Per techniek zie je duidelijk hoe deze gaat en hoor je instructies over de uitvoering. Indien nodig kan je extra aanwijzingen lezen onder de video. 

Een andere mogelijkheid is om deel te nemen aan een praktijkles. Deze wordt gegeven op een dag in het weekend en duurt ongeveer drie en een half uur. Tijdens deze les werk je in tweetallen en krijg je per techniek nog een keer een duidelijke uitleg. Omdat jouw voeten ook gemasseerd worden, is het ook nog een fijne en ontspannende ervaring voor jou!
Na afloop van de praktijkles ontvang je een certificaat van deelname. 

Wil je na de praktijkles alsnog oefenen met behulp van de video’s, dan kan je die bijbestellen als je dat wilt. Het oefenen kan ook met de handleiding en praktische overzichten.

Vereiste vooropleiding: geen.
Niveau van de cursus: MBO.
Aantal docentcontacturen praktijk lesdag: circa 3,5 uur.
Meer agendapunten