Massage Meets Movement retraite in Sauerland

Datum: 28 maart 2019
Tijd: 18:00 uur
Organisator: Praktijk Rebalancing® en Trager® lichaamswerk, massage, beweging en bewustwording
Adres: In de Burbecke 15
Postcode: 9731 HG
Plaats: Winterberg-Niedersfeld Duitsland
Omschrijving:
Afbeelding 28 maart - 1 april 2019
op Centrum Savita bij Winterberg

Massage Meets Movement
 
Op een speelse, verrassende manier jezelf en de ander ontmoeten.
Ontspannen van 'fysieke', stress-gerelateerde klachten,
 bijvoorbeeld aan nek, schouders of rug
 
Gegeven door: Marianne Bakker, Dru yoga en meditatie docent uit Zwolle en Ed Bodewes, therapeut en docent Rebalancing® en Trager® Approach lichaamswerk, ontspanningsmassage en Focussen uit Groningen. Zij geven deze retraite voor de 5e keer op Savita.
 
Voel de groeikracht van de lente in je eigen lichaam.
Vindt rust en stilte in jezelf en doorbreek oude patronen.
 
In het programma staan ontspanning van lichaam en geest centraal. Op lichte wijze wordt aandacht besteed aan het voorkomen en verminderen van fysieke, vaak stress-gerelateerde klachten.
 
De  ingrediënten zijn onder meer oefeningen om te aarden, yoga en meditatie, natuurlijk bewegen en massage geven en ontvangen.
’s Middags is er tijd om zelf in te vullen, bijvoorbeeld wandelen in de prachtige natuur rond Savita.
 
Door stress en veel zitten in een onnatuurlijke houding (bijvoorbeeld je hoofd voorover buigen bij laptop of mobiel gebruik) raken de diepe (psoas)spieren in ons lichaam uitgeput. Dit brengt spanning mee in onder meer onderrug, nek en schouders. We besteden ruim aandacht aan het ontspannen van deze gebieden.

Praktische informatie

Programma van donderdag 18:00 uur (diner) - maandag 10:00 (na het ontbijt)
We werken onder meer op matjes en massagetafels, binnen en buiten.
Meer info en reacties van eerdere deelnemers:
www.bodymindrebalancing.info/massage-meets-movement
Marianne: namastedruyoga@gmail.com; +316-44161797
Ed: info@rebalancing-lichaamswerk.nl; +316-18347644
Inschrijving via https://www.bodymindrebalancing.info/schrijf-je-in
Bijdrage €395 incl. verblijf op een eigen kamer op het zuiden met douche en toilet, alle maaltijden, koffie en thee. Je kunt samen komen met iemand anders, ook als die niet deelneemt aan het programma.


In september 2016, april en augustus 2017 en april/mei 2018 gaven Marianne en Ed deze retraite ook op Savita.

Een deelnemer in september 2016 daarover:
'Een prima combi: Dru – Yoga van Marianne Bakker en Ontspannings-massage en Rebalancing van Ed Bodewes; dat alles op een geweldige plek in Winterberg! Ook een fijne persoonlijke combi: beide zeer deskundig, gedreven, enthousiast en vooral hun warme betrokkenheid bij een ieder. De verschillende onderdelen vloeiden naadloos en op een natuurlijke manier in elkaar over; versterkten elkaar.
In deze dagen heb ik me mentaal en emotioneel kunnen opladen. De oefeningen, tips en adviezen zijn zeer bruikbaar in de dagelijkse praktijk.
Ook als je geen lichamelijke problemen hebt is deze “combi” een weldaad voor je lijf. Ik hoop dan ook dat Ed en Marianne nog veel samen zullen werken en mooie trainingen zullen geven.'
 - Een met veel tevredenheid terugkijkende Riet de Jager, loopbaanbegeleider / jobcoach

‚ÄčAnderen over deze retraite:
- 'Een open, vrolijke houding van beiden maakte deze vierdaagse tot een warm bad waar ieder zich thuis voelde.
Met veel plezier kijk ik terug op jullie samenwerking die yoga, meditatie, Rebalancing en Trager aaneen smeedden tot een geheel.'
- 'Ik bewaar er mooie herinneringen aan en probeer werkelijk bewuster te zitten staan en bewegen.'
- ‘Verdieping meegekregen; Dru yoga, Trager en Rebalancing complementair; jullie reikten aan en 'verkochten' niet; helder en zuiver; genoeg ruimte voor reflectie.’
– 'De retraite heb ik als zeer ontspannen ervaren, op een erg prettige plek. Vooral het samen ontwaken in de ochtend en de afwisseling tussen activiteiten van Ed en Marianne waren fijn. Ook was er tijd om de omgeving te verkennen, samen of alleen. Er was ruimte voor eigen inbreng, Fijn dat jullie naar de groep keken wat er nodig was en het programma daar op aan pasten. Ik heb na de 5-daagse veel gehad aan de ontspanningsoefeningen: het ademhalen naar bepaalde gebieden, het liggen in een ontspannen houding, yogahoudingen, de stress release oefeningen etc.'
Meer agendapunten