Massage-wandelvakantie in de Hoge Vogezen, N-Frankrijk

Datum: 23 juli 2017
Tijd: 19:00 uur
Organisator: Balans Massagepraktijk Utrecht
Adres: 6, Route du Drumont
Postcode:
Plaats: Bussang
Omschrijving:
Afbeelding Een week wandelen, masseren en gemasseerd worden in een prachtige omgeving; genieten van je lijf en de natuur! Een ontspannen en leerzame manier van vakantie vieren. Je mag je verheugen op een heerlijk verblijf, idyllische natuur en lekker vegetarisch eten!

Masseren vanuit je hart en wandelen
Elke dag genieten we van een wandeling (max 3 uur), en zijn er een of twee massagelessen. 
De massageles begint met aandacht voor jezelf d.m.v beweging en meditatieve oefeningen. Je leert een aantal ontspannende massage-technieken én je leert hoe je de ander zo kunt aanraken dat deze zich onder jouw handen kan ontspannen. Respect, een liefdevolle houding en plezier in het masseren zijn belangrijke ingrediënten van de cursus. Immers, hoe prettiger jij je voelt terwijl je masseert, hoe beter de ander zich kan ontspannen. Zo wordt de massage een wisselwerking van geven en ontvangen en kunnen beiden de heilzame werking ervan ervaren. Na het weekend of de week heb je voldoende kennis in huis om een volledige lichaamsmassage te geven. We werken op massagetafels.

Op een van de avonden is er een meditatief klankschalenconcert, waarbij je, liggend op een matrasje, kunt ontspannen en genieten van de subtiele klanken van klankschalen, stem en diverse instrumenten uit alle windstreken. Op de andere avonden is er ruimte voor spontane activiteiten en/of gelegenheid tot oefenen. 

Zowel voor beginnende als gevorderde masseurs is deze cursus een bron van inspiratie.

Begeleiding: José van de Wouw
Ik vind het heerlijk om mensen (aan) te raken en ze kennis te laten maken met de taal van het lichaam.  Uit eigen ervaring weet ik hoe belangrijk respectvolle aanraking is om je veilig te kunnen voelen en je over te kunnen geven aan (de handen van) een ander. Mijn cursussen geef ik in een prettige, gemoedelijke sfeer, waarin niets hoeft en ieders grenzen worden gerespecteerd. De deelnemers voelen zich vaak wonderbaarlijk snel vertrouwd.

Ik heb trainingen en opleidingen gevolgd op het gebied van persoonlijke ontwikkeling in de vorm van healing, Reiki, Mindfulness en Geweldloze Communicatie. In de loop der jaren heb ik mij diverse soorten massage eigen gemaakt, zoals Holistic Pulsing, intuïtieve massage, stoelmassage en Integratieve Massage en heb ik leren werken met klank en klankschalen. In 1998 heb ik Massagepraktijk Balans opgericht. Sindsdien geef ik individuele behandelingen en cursussen op het gebied van massage, klankschalen, Reiki en bewustwording.

Data van alle vakanties in 2017
25-28 mei (Hemelvaart) in Sauerland (Dtsl).
23-29 juli in de Hoge Vogezen (N-Fr) 
13-19 augustus in Sauerland (Dtsl)
29 oktober-4 november in de Algarve (Portugal)

Bel naar 030-2436002 of klik voor meer info: http://www.balans-massage.nl/massage-wandelvakanties/
Als de link niet werkt, kopiëer hem dan en plak hem in je browser.
www.balans-massage.nl
Meer agendapunten