Ontspannen in het steeds drukkere verkeer

18 april 2017
Afbeelding Volgens de VerkeersInformatieDienst (VID) is de filevorming sinds 2015 met 25% toegenomen. Dat betekent dat we er allemaal mee te maken hebben: files of vertragingen met het openbaar vervoer. Dit levert vaak ergernis op. Aangezien we toch geen controle hebben over deze situatie kunnen we beter onze tijd nuttig gebruiken, bijvoorbeeld met file fitness! 

File Fitness is een goede remedie tegen filestress. Je traint je lichaam en behoudt een beter humeur. Getrainde buik- en rugspieren zorgen voor stabiliteit in je hele lichaam en zo voorkom je klachten. Blijf altijd alert op het verkeer natuurlijk! Misschien heb je er zelfs een lekker muziekje bij? 

Haal een paar keer diep adem en begin.

1. Leg je handen aan weerszijden op het stuur (21 en 3 uur). Duw ze naar elkaar toe. Hiermee train je je biceps en borstspieren. Doe dat in 3 in setjes van 10 keer.

2. Nu trek je je handen uit elkaar terwijl je het stuur aan weerszijden vasthoudt. Train je triceps en borstpieren in wederom 3 setjes van 10x. 

3. Duw je onderrug tegen de rugleuning en span je buikspieren aan. Doe dit minimaal in 3 in setjes van 10 keer. 

4. Wil je deze oefening verder uitbreiden span dan je bekkenbodem aan tegelijk met je buikspieren. Dat is de spier die je nodig hebt om je plas op te houden. 

5. Beweeg je ribbenkast naar links en naar rechts op de maat van de muziek. Hierbij span je je schuine buikspieren aan. Begin met 3 sets van 10x.

6. Span je kuiten aan en laat weer los. Dit kun je om en om doen of met beide benen tegelijk. 

7. Voor mensen in het ov: duw je hakken om de beurt in de bodem, wissel links en rechts met elkaar af. Hierbij span je je bovenbenen aan. Mensen in de auto doen dit alleen als ze stil staan natuurlijk:-).

Sluit af met een diepe ademhaling. Blaas helemaal uit, wacht 3 tellen en adem in, wacht 3 tellen en adem uit. Herhaal dit net zo lang totdat je voelt dat je ademt vanuit je buik.

Wil je echt even tijd nemen om te ontspannen? Boek dan een heerlijke massage bij een van de aangesloten masseurs op Massage.nl :-).
FileFitness
Meer berichten