Dé valkuil voor masseurs is leeglopen. Ben jij in balans?

26 juni 2018
Afbeelding Heb je een dienstverlend beroep of een dienstverlenende instelling? Dan is dit misschien herkenbaar voor je.
 • Je wordt blij als je iets voor een ander kunt betekenen
 • Je hebt snel door in welke stemming iemand is
 • Je voelt aan wat iemand nodig kan hebben
 • Je bent voortvarend en zoekt naar oplossingen
 • Je twijfelt niet als je hulp kunt bieden, misschien al voordat iemand het vraagt
 • Je houdt van mensen
 • Als een ander straalt, straal jij mee
Mensen met een dienstverlenende instelling kiezen vaak een beroep waarbij deze kwaliteiten goed van pas komen. Beroepen waarbij je empathisch, doortastend en hulpvaardig bent. Zoals therapeut, masseur, verpleger, mantelzorger, trainer, begeleider, steward(es), klantenbinder etc.

Deze voordelen kunnen omslaan in valkuilen.
Je eigen grenzen vervagen, je energie loopt weg en je raakt langzaam uitgeput.
 • Je vindt het lastig om mensen teleur te stellen
 • Je voelt je machteloos als je iemand niet kunt helpen
 • Je neemt soms meer verantwoordelijkheid op je dan je lief is
 • Je vind het moeilijk om nee te zeggen
 • Je kunt werk of relaties soms moeilijk loslaten
Ik noem deze valkuile "onze bottlenecks" omdat wij (ik ook als massagetherapeut) er regelmatig mee te maken hebben. Ik heb veel collega's gezien die na een tijdje stoppen met hun werk omdat ze leeggelopen zijn. Terwijl hun hart er wél ligt. Zo jammer!

Daarom ben ik een programma aan het maken om te helpen je energie in balans te houden.
Denk hierbij aan je fysieke energie, je mentale energie, je emotionele energie en  zingeving, waarom je doet wat je doet.

Ik heb zelf ook de nodige ervaring met energiewisselingen. Zowel dalen als pieken die ik de afgelopen 20 jaar als masseur/trainer beleefd heb. Toch ben ik nooit ziek geworden of echt uitgeblust geraakt. Wel soms tegen het randje aan. De recepten die voor mij werken heb ik nu redelijk helder. Dat betekent nog niet dat dit ook voor jou werkt. Bovendien veranderen omstandigheden continu. Daarom wil ik graag met je op zoek hoe we jouw energiebalans kunnen verbeteren. Waar je energie van krijgt of juist niet. Waar zit het lek? Waar ben je vatbaar voor en wat zijn je behoeften? 

OPROEP: geef je feedback en win een Massagebon!

kadobon

Je kunt mij enorm helpen door je ervaring met me te delen. Het is puur ter inspiratie en lering voor mij. Denk bijvoorbeeld aan deze onderwerpen:
 1. Wat zijn je sterke kanten?
 2. Op welke momenten merk je dat je energie weg loopt?
 3. Zijn dit personen, plaatsen, procedures etc?
 4. Wat is een belangrijk levensmotto's van jou?
 5. Van welke activiteiten / mensen / omgeving krijg je juist wel energie?
-> Onder de inzenders verloot ik een Massagebon om even lekker bij te komen:-).

Ik lees je reactie als mede-dienstverlener graag! Deze kun je sturen naar melanie@workmassage.nl
Alles blijft vertrouwelijk en ik zal nooit iets delen zonder je toestemming. En als dat wel mag dan anoniem.
 
Heel veel dank!
 Melanie-kl_2
Melanie Raaijmakers
Meer berichten