Leren masseren in 15 stappen

15 april 2020
Afbeelding Wil je niet meteen een professionele massage opleiding volgen om huisgenoten te laten ontspannen? Dan kan deze instructie video je helpen. Leer in 15 stappen een eenvoudige maar effectieve massage te geven. 

Je leert een hoofd-schouder- en nekmassage die je over de kleding heen aan de keukentafel kunt geven. Veel mensen ervaren wel eens spanning in deze gebieden. Dit kan komen door lang in eenzelfde (werk)houding te ziten, overbelasting van spieren bij klussen die je niet vaak doet of als je gewoon veel aan je hoofd hebt. Wanneer spieren voor langere tijd gespannen zijn kunnen er knoopjes ontstaan die de bloedcirculatie en zuurstof toevoer bemoeilijken. Een heerlijke massage kan dan direct verlichting brengen. 

Lees eerst even deze instructies door voordat je begint.

Voorbereiding
- Verwarm de ruimte tot een aangename temperatuur.
- Knip je nagels en was je handen.
- Degen die je gaat masseren zit bij voorkeur op een kruk of stoel met lage rugleuning.
- Check of er klachten zijn. Wanneer iemand zwanger is of onder behandeling is van een therapeut of arts is vraag dan eerst of een massage is toegestaan.
- Masseer niet tijdens griep, bij ontstekingen (rood, opgezet, pijnlijk) en bij twijfel niet doen, eerst meer informatie bij de huisarts inwinnen.

Tijdens de massage
- Vergeet niet te blijven ademen al werk je in het begin geconcentreerd.
- Wanneer je een spiegel hebt kun je je eigen werkhouding in de gaten houden.
- Check hoe de massage door de ontvanger ervaren wordt. Denk aan tempo, druk en afwisseling.

Na de massage
- Geef degene die gemasseerd is 1 of 2 glazen water om mogelijke afvalstoffen af te kunnen voeren. Dit voorkomt spierpijn of hoofdpijn.

Massage video 15 stappen_2
Om de video te starten klik op het plaatje of hier.

Wist je dat zowel de ontvanger als de gever tijdens de behandeling de prettige hormonen serotonine en oxytocine aanmaken? Massage is dus plezier voor 2 :-)

Succes!
Meer berichten